TEİD Sağlık Çalışma Grubu Webinarı “Rekabet Hukukunda Güncel Gelişmeler: Sağlık Sektörü için Yeni Risk Alanları
“28 Nisan 2026 – Salı 14:00 – 15:30
Değerli Katılımcımız,
TEİD Sağlık Çalışma Grubu olarak düzenlediğimiz etkinlik serisinin ikinci buluşmasında, sağlık sektörünü yakından ilgilendiren rekabet hukuku gelişmelerini ele aldığımız webinarımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.
Son dönemde Rekabet Kurulu kararlarında özellikle iş gücü piyasalarına yönelik değerlendirmelerin arttığını, bazı dosyalarda fikri mülkiyet haklarına temas eden analizlerin öne çıktığını ve sektör bazlı incelemelerin giderek daha fazla gündeme geldiğini görüyoruz. Bu gelişmeler, sağlık sektöründe faaliyet gösteren şirketler açısından hem uyum süreçleri hem de ticari stratejiler bakımından yeni değerlendirmeleri gerekli kılıyor.
Webinar kapsamında;
- İş gücü piyasasına ilişkin Rekabet Kurulu’nun yakın tarihli kararları
- Kurul kararlarında giderek daha fazla karşımıza çıkan fikri mülkiyet değerlendirmeleri
- Rekabet Kurumu’nun ilaç sektörüne ilişkin rapor hazırlığının sektöre olası yansımaları
- Sağlık sektöründe sıkça karşılaşılan anlaşmalar bakımından ortaya çıkan rekabet hukuku riskleri
Başlıklarını ele alacak; hem Avrupa Birliği uygulamalarındaki gelişmeleri hem de Türkiye’deki güncel karar ve eğilimleri birlikte değerlendirdik.
Sektörde faaliyet gösteren şirketlerin hukuk ve uyum ekipleri için pratik sonuçlar doğurabilecek bu gelişmeleri birlikte tartıştığımız diğer webinarlarımızda görüşmek dileğiyle.
Konuşmacılar:Hakan Erek, Abdi İbrahim
Av. Özge Atılgan Karakulak, Gün & PartnersModeratör:Av. Filiz Toprak Esin, Karaduman & Esin, TEİD Sağlık Çalışma Grubu Lideri,
TEİD Denetim Kurulu Üyesi







