Günümüzde, “paydaş”, “paydaş diyaloğu”, “şeffaflık” ve “hesap verebilirlik” gibi kavramlar iş dünyasının jargonunda giderek daha sık yer almaya başladı.
En basit anlatımıyla “işimizi etkileyen ve işimizden etkilenen tüm kişi ve gruplar” olarak tanımlanabilecek “paydaş” sözcüğü, şirketler için hissedarlarının yanı sıra çalışanlarını, yerel halkı, tedarikçilerini ve iş ortaklarını, ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarını ve medya gibi grupları işaret ediyor.
Birçok yatırımın başarısı, toplumun farklı kesimleriyle sağlam ve samimi ilişkiler kurulmasına dayanıyor. En büyük projeler ve yatırımlar, yerel halkın katılımı ve sahiplenmesi sağlanmadığında veya ilgili sivil toplum kuruluşları ile diyalog kurulmadığında askıya alınmak durumunda kalabiliyor. Şirketler çok çeşitli ve çoğu zaman birbiriyle çelişen paydaş beklentilerini yönetmekte zorluk çekiyor.
Sürdürülebilir kalkınma için özel sektörün de içinde yer aldığı kalkınma programlarında doğru ve etkili paydaş katılımı sağlamak önem kazanıyor. Yanı sıra şirketlerin öncelikli sürdürülebilirlik konularını belirlemeleri süreçlerinde farklı paydaşların da beklenti ve taleplerinin dikkate alınması artık uluslararası standartlar tarafından bekleniyor.
Mikado Sürdürülebilirlik Kalkınma Danışmanlığı ve Denkstatt işbirliğiyle 11 Haziran 2014’te gerçekleştirilecek olan “Sürdürülebilir İş Yönetiminde Paydaş Diyaloğu Atölye Çalışması” kurumların paydaş diyaloğu konusundaki kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Bilgi paylaşımının yanı sıra vaka çalışmalarıyla deneyimsel öğrenme süreçlerini destekleyen atölye çalışması sonucunda katılımcıların,
– ana paydaşlarını ve bu paydaşlarla diyaloğ süreçlerini belirleyebilmeleri,
– ekiplerini ve iş arkadaşlarını paydaş diyaloğunun önemi konusunda ikna edebilmeleri,
– paydaş katılımını iş hedeflerine, yönetim mekanizmalarına ve günlük iş rutinlerine entegre edebilmeleri,
– paydaş diyaloğu ve diğer iletişim faaliyetleri arasındaki farkı anlayabilmeleri hedefleniyor.
İngilizce olarak gerçekleşecek atölye çalışmasına, tüm sektörlerden paydaş gruplarıyla etkileşim halinde olan kişiler katılım sağlayabilirler. Atölye çalışması, yeni yatırım kararları alan ve proje müdürü olarak görev yapan profesyoneller için de faydalı olacaktır.
Tarih ve saat: 11 Haziran 2014, 9.00-17.30
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: info@mikadoconsulting.com, 0212 234 51 51
Kayıt için son tarih: 23 Mayıs 2014
Ücret: 1.000TL + KDV
Etkinlik dili: İngilizce
Etkinlik sayfası: https://www.facebook.com/events/290715111091804/
Etkinlik yeri: CGC İstanbul Etkinlik Salonu, Sıraselviler Cad. No:49 Yeni Hayat Apt. Kat:2 D:5 Beyoğlu, İstanbul