Kaçırmak İstemeyeceğiniz Etkinlikler: Uluslararası Suistimal Farkındalık Haftası kapsamında
“Etik ve Uyum Kültürünün Çalışan Suistimalleri ile Mücadeledeki Önemi”
Paneli Gerçekleştirildi
Çalışan Suistimalleri, teknolojinin hızla geliştiği, verinin en değerli varlık olduğu ve iş modellerinin kullanılan sayısız iş ortakları ile karmaşıklaştığı bir dönemde kurumların önemli bir ajanda maddesi olmaya devam ediyor. Bazen şirketler rüşvet nedeniyle kanun koyucunun kestiği ceza sonucunda büyük kayıplar yaşarken, kayıp bazen para, bilgi veya stokların çalınması ile veya kar baskısı altında rekabet koşullarının bozulması ve baskı altındaki yöneticilerin mali tablolarda hileler yapması ile ortaya çıkabiliyor. Çoğu zaman da en büyük cezayı, şirketlerin “görünmeyen sahipleri“ olan menfaat sahipleri, şirketlere duyduklarını güveni kaybederek kesiyor ki bu itibar kaybı çoğu zaman tamir edilmesi zor hasarlar yaratabiliyor.
- Çalışan suistimalleri ile mücadelede, iş etiği ve uyum kültürü şirketlerin itibarını ve varlıklarını koruyabilir mi?
- İşi dürüst bir şekilde yapmak karlılığı artırma hedefi ile çelişir mi veya ikisi arasında bir seçim yapmak gerekir mi?
- Suistimal ile mücadelede üçüncü taraf yönetimi neden önemli?
- “Tone at the top” özünde ne demek, nasıl ete kemiğe bürünür?
17-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Suistimal Farkındalık Haftası kapsamında TEİD tarafından düzenlenen bu panelde panelistlerimiz yukarıdaki konularda görüşlerini paylaştı.