Ece Elbirlik Ürkmez 

TEİD 2021-2023 Dönemi Yönetim Kurulu Üyesi, İnci Holding Etik Kurul Üyesi

İzmir Özel Amerikan Lisesi’nden 1995 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1999 yılında mezun olmuştur. 2001’de Milano Scuola Politecnica di Design İç Mimarlık Master Programını, 2012’de Harvard Business School Program for Leadership Development Programını tamamlamıştır.

 

Kariyerine, FormaDesign, Milano’da Tasarımcı/Ortak olarak başlamış, KonKur İnşaat A.Ş. (İnci Holding A.Ş.)’de çeşitli pozisyonlarda yer alarak devam etmiştir. 2012 yılında İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) ilk İstanbul Tasarım Bienali’nin organizasyonunda çalışan Ürkmez, 2013’ten bu yana İnci Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer almakta ve Etik Kurul Başkanlığı’nı yürütmektedir. Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nda “Güç Kaynağı” unvanıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürmektedir.

 

Ece Elbirlik Ürkmez, İzmir Mimarlar Odası, TAİDER (Türkiye Aile İşletmeleri Derneği), TEİD ( Etik ve İtibar Derneği), EGİAD (Ege Genç İş İnsanları Derneği), KYSKD (Kadın Yelkenciler Spor Kulübü Derneği) üyesi, TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yat.) Teknik Kurul üyesi, ve JCI İzmir (Junior Chamber International) Senatörü’dür. Hepsinden önemlisi bir eş ve bir çocuk annesidir.

 

6. Dönemde Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.